Després d’un estiu força tranquil pel que fa als articles sobre les llengües oficials en una Catalunya independent, l’inici de la tardor sembla que ens retorna a la dinàmica del curs passat. Si bé a l’inici d’aquesta setmana Vicent Sanchis demanava no obrir debats estèrils abans d’hora, avui ha sortit publicat un monogràfic clarament destinat a fer ressorgir el debat de nou: la revista Lletres ha publicat vuit articles d’autors de pes en el panorama mediàtic del català que reclamen que el català sigui l’única llengua oficial. Són:

A més d’aquests articles, el Quadern del diari El País (edició Catalunya) d’aquesta setmana també publicarà un article de Josep Murgades (UB) que qüestionarà que un futur Estat Català garanteixi la supervivència de la llengua.

Sembla, doncs, que el debat torna a estar obert.

Recordeu que podeu consultar la recopilació de tots els articles publicats fins a l’actualitat a les dues cronologies interactives:

La primera, que ja ha superat les 1.800 visites (!), conté 150 articles/notícies i recull els articles fins el mes de juny:

Les llengües a la Catalunya independent: cronologia interactiva 1 (del 22-01-2012 al 20-06-2013)

La segona, conté 25 entrades i recull els últims articles:

Les llengües a la Catalunya independent: cronologia interactiva 2 (del 20-06-2013 a l’actualitat)


Actualització (28-08-2018): Dipity va deixar de funcionar i les cronologies no són accessibles. Podeu trobar la informació que contenien aquí: http://llenguescatalunyaindependent.weebly.com/

Anuncis