Durant aquest últim mes he fet un repàs exhaustiu del corpus sobre el debat de l’oficialitat lingüística en una Catalunya independent per poder fer-ne un article amb F. Xavier Vila.

Fruit d’aquesta revisió i ampliació, i gràcies també a la possibilitat de creuar les referències amb la base de dades de premsa del Centre de Documentació de la Direcció General de Política Lingüística, el corpus ha passat de tenir 421 referències a tenir-ne 622.

Aprofitant l’actualització del corpus, també he remodelat de la pàgina “Les llengües a la Catalunya independent“, amb la reorganització dels diferents apartats existents i la creació de dos nous apartats (referències ordenades per tipus i antecedents).

Curiosament, durant aquest repàs i consulta dels diferents diaris i mitjans de comunicació, he anat descobrint una nova línia d’articles: diversos articles que parlaven sobre la gestió del plurilingüisme a l’Estat espanyol, tant a favor de donar més autonomia lingüística a les diferents comunitats bilingües per mirar de frenar el sobiranisme com a favor de reduir les competències autonòmiques en aquest àmbit.

Com que tenia les referències, però no encaixaven en la temàtica de la pàgina sobre la discussió de les llengües en una Catalunya independent, he creat una nova pàgina web per penjar-hi aquests continguts: “Les llengües a l’Espanya plurilingüe“.

Aquesta segona pàgina no és tan exhaustiva com la primera, només pretén posar a l’abast les referències que vaig trobar i que permeten obtenir una visió d’un debat paral·lel que també ha augmentat durant el 2015. Òbviament, agrairé totes les aportacions que la puguin fer créixer!

Podeu trobar les dues pàgines aquí:

Les llengües a la Catalunya independent

Les llengües a l’Espanya plurilingüe

Anuncis