Sobre la necessitat de crear un registre unificat de titulats universitaris

Quan finalment acabes la carrera i et donen el títol (un diploma DIN-A3 firmat pel rei espanyol) et fa il·lusió (no pel rei, sinó per l’esforç d’haver-ho aconseguit). Hi ha gent que se l’emmarca i el penja al despatx o en algun lloc ben visible. Altres, el desem i pensem que mai més el necessitarem. Greu error: el títol físic (“el paper”) et serà imprescindible per a moltes gestions.

En les darreres setmanes m’he hagut de dedicar a fer una sèrie de tràmits amb diverses administracions públiques i me l’han demanat en 3 ocasions:

  • Un departament de la UB em demana que li porti… el títol que m’he tret a la mateixa UB.
  • Al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).
  • I el cas més greu: em matriculo a un màster de la URV. Les persones que ja tenen (tenim) un altre màster oficial, han de pagar un 40% de recàrrec a la matrícula. Què passa, però, si no hi ha un registre de titulats? Què passa si el màster anterior és d’una altra universitat? Doncs que no saben si ja tens un màster o no i que no et cobren el recàrrec. S’imaginen quants diners ha perdut la universitat? (per al càlcul: són prop de 1.000 € per matrícula)

Per evitar aquestes situacions de pelegrinatge amb el títol en paper, només es tractaria de crear un gran registre amb les dades de totes les universitats catalanes, i que quan una persona acabi un ensenyament universitari oficial, passés a constar en aquesta base de dades.

L’estalvi de temps no només repercutiria en els usuaris dels diferents serveis (que ja seria molt), sinó que també en sortirien beneficiats els mateixos funcionaris, que s’estalviarien tot el temps que suposa atendre una persona perquè entregui aquests papers i el temps de compulsar les fotocòpies. Ecològicament, l’estalvi en paper i tinta també seria considerable.

En l’era del big data i tenint en compte la quantitat de dades que l’administració té de nosaltres, continuar demanant certificats en paper i de forma presencial no té cap mena de sentit i només fa perdre el temps a tots els implicats.

(Durant aquests tràmits sempre he pensat: què fa la gent que el té emmarcat? Porta el quadre a tot arreu? xdd)

Anuncis
Categories: Formació | 1 comentari

Navegació d'entrades

One thought on “Sobre la necessitat de crear un registre unificat de titulats universitaris

  1. Bones reflexions. La recomanació és que quan el portos a compulsar, te’n facen 10 còpies, que ja tindràs. I el podràs penjar cap per avall, si vols 🙂 Algun registre general hi deu haver, perquè per acreditar-se a l’AQU et diuen que no cal portar el títol de doctor si els deixes consultar al base de dades… però amb l’AQU et trobes amb el putu CV formalitzat. Jo tinc el meu format, que mantinc en dos llengües (i mitja). La URV em demana actualitzar el CV constantment via el GREC (que podrà ser genial, però com és web, és lent). Amb la promesa que després el puc traure en multitud de formats. Vaig amb el CV AQU a l’AQU i em diuen que no, que no hi ha la informació que demanen… En fi… burrocràcia.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

%d bloggers like this: