Tot i que el tòpic diu que si fas filologia catalana “no trobaràs feina”, la realitat és que anem molt buscats. Sovint, per Twitter o altres canals, m’arriben ofertes que busquen professionals de la llengua i la literatura catalana, ja sigui perquè algú altre les penja o perquè s’adrecen directament a mi per saber si m’interessa o conec algú per fer la feina. Les empreses tenen problemes reals per aconseguir trobar especialistes del nostre àmbit, segurament perquè som pocs i també perquè estem poc organitzats.

LinkedIn. Per això ja fa un any, vaig crear un grup a LinkedIn per donar difusió a aquestes ofertes (grup: Filologia Catalana – Feina), perquè sé que si les empreses no troben filòlegs es veuran obligades a agafar algú amb una altra carrera i possiblement menys formació específica. LinkedIn, però, té un abast limitat i les feines en l’àmbit de les humanitats hi són poc presents (fins i tot amb LinkedIn Premium, que vaig provar i no val gens la pena).

Facebook, en canvi, tot i no ser un portal específic de recerca de feina, permet una major interacció entre els usuaris, i és per això que aquesta setmana he decidit crear-hi una rèplica del grup de Linkedin. El grup Filologia Catalana – Feina de Facebook, doncs, té com a objectiu agrupar els professionals d’aquesta àrea i fer d’enllaç amb les empreses que busquen treballadors.

Obert i gratuït. Sé també que hi ha organitzacions professionals que tenen borses de treball específiques (l’APELLC o el Col·legi de Llicenciats, per exemple), però cal ser-ne soci per accedir-hi, i si algú no té feina, difícilment estarà en condicions econòmiques òptimes per poder pagar per formar part d’aquestes associacions. Facebook és gratuït i permet que tothom hi accedeixi fàcilment.

L’objectiu és simple: que mai cap plaça quedi vacant per no haver trobat filòlegs catalans. Us animo, doncs, a compartir-hi les ofertes que rebeu i a fer que el grup compleixi el seu propòsit!

Anuncis